Kaj naredimo, ko dobimo paket pralnih vložkov Mala Ritka?

POZOR! Vložke pred prvo rabo vsaj 3 krat operite in posušite na zraku, a dobijo pravo vpojnost. Vse skupaj operite prvič na  40˚C ali 60˚C s pralnim praškom, nato še dvakrat lahko tudi na nižji temperaturi in brez detergenta. Vmes jih posušite in postopek ponovite. Največja razlika v vpojnosti prej - potem je pri bambusovih vložkih (ti se podobno "obnašajo" kot nove brisače). 

Pri pranju vložkov ne uporabljamo mehčalca, saj le-ta zmanjšuje njihovo vpojnost!

Mikrofibra

Najcenejši vložki in hkrati najbolj prodajani. Zelo vpojni, saj imajo 3-slojno jedro iz mikrofibre, ki poskrbi za občutek suhosti. Mikrofibra zagotavlja efekt Stay Dry, to pomeni, da zelo dobro vpija tekočino in s tem poskrbi, da je zgornja plast vložka suha, vaša mala ritka pa zadovoljna. Svetujemo, da vložke iz mikrofibre vedno vstavite v žepek, sploh če je vaša mala ritka bolj občutljiva. Nekateri dojenčki namreč ne prenašajo dobro mikrofibre in ritka postane rdeča. Vložki iz mikrofibre se uporabljajo v žepastih plenicah, lahko tudi v prekrivnih hlačkah, vendar če je vaš dojenček občutljiv, dodajte nanj vložek iz kateregakoli naravnega materiala (bambus, oglje, konoplja, bombaž) ali recimo to.to Tosamine krpice iz bambusa, da mikrofibra ne bo v stiku s kožo. 

Plus: ugodna cena, izredna vpojnost, nič občutka mokrote na ritki, izjemno hitro suh

Minus: možnost reakcije vaše male ritke na mikrofibro in rdečica, zato priporočamo da vmes postavite krpico - liner.

Uporaba: dnevni ali nočni vložek za v žepek pralnih plenic, primeren za prekrivne hlačke, za stik s kožo ponoči raje izberite bambusov vložek

Kako ga prepoznam? Glej slikico.

BAMBUS

Izjemno vpojen vložek iz naravnega bambusa. Najboljši vložek za občutljive male ritke, saj ne draži kože in diha. Bambus je naraven in antibakterijski material, hkrati pa je okolju in telesu prijazen. Ne povzroča alergij. Odporen, trpežen in mehek na otip. Dobro prenaša večkratno pranje, tudi na višjih temperaturah. S pranjem se vpojnost še poveča. Dva zunanja sloja naravnega bambusa, pridelanega brez kemikalij. Vmesno 2-slojno jedro iz mikrofibre, ki poskrbi za suhost. Dojenček tako ne bo imel občutka mokrote. Mikrofibra zagotavlja efekt Stay Dry, to pomeni, da zelo dobro vpija tekočino in s tem poskrbi, da je zgornja plast vložka suha, vaša mala ritka pa zadovoljna. Pri Mali Ritki prodajamo in priporočamo vložke z mikrofibre, ker imajo vpojno STAY DRY jedro. Izkazalo se je, da dojenčke občutek mokrote zelo moti in jedro iz mikrofibre problem uredi.

Plus: ugodna cena, izredna vpojnost, nič občutka mokrote na ritki, naravni material v stiku z ritko

Minus:  malo daljše sušenje od mikrofibre

Uporaba: dnevni ali nočni vložek za v žepek ali direktno na pralno plenico, idealen za prekrivne hlačke, najboljši za stik s kožo, ni predebel in lepo zgleda na mali ritki

Kako ga prepoznam? Glej slikico. Prikazana je tudi razlika med novim vložkom in že rabljenim ter vačkrat opranim.

Bambus PRED pranjem

Bambus PO pranju

OGLJE - BAMBUS

Izjemno vpojen vložek. Zunanje plasti so kombinacija naravnega bambusa ter oglenih vlaken. Ne draži kože in diha. Bambus je naraven in antibakterijski material, hkrati pa je okolju in telesu prijazen. Ne povzroča alergij. Odporen, trpežen in mehek na otip. Vlakna iz oglja pa poskrbijo za neprijetne vonjave. Oglje namreč preprečuje širjenje in vpija neprijetne vonjave. Vmesno 2-slojno jedro iz mikrofibre, ki poskrbi za suhost. Dojenček tako ne bo imel občutka mokrote. Mikrofibra zagotavlja efekt Stay Dry, to pomeni, da zelo dobro vpija tekočino in s tem poskrbi, da je zgornja plast vložka suha.  Ta vložek je idealen za nočno spanje. Lepo se ustavi v žepasto plenico in se nič ne zvija.

 

Minus: debelejši vložki, ritka zgleda večja, še posebej če je vaš dojenček bolj vitek

Plus: ugodna cena, izredna vpojnost, nič občutka mokrote na ritki, naravni material v stiku z ritko, oglje preprečuje širjenje neprijetnih vonjav

Uporaba: dnevni ali nočni vložek za v žepek, lahko tudi direktno na kožo, idealen za prekrivne hlačke, brez težav je v stiku s kožo

Kako ga prepoznam? Glej slikico.

PLENIČNE PREDLOGE - LINERJI

To so tanke, biorazgradljive krpice narejene iz bambusa ali viskoze. Uporablja se jih po želji, po navadi ko dojenček začne jesti gosto hrano in so kakci bolj kompaktni. Predlogo se ustavi med ritko in pleničko, tako da se kakec ujame vanjo. Nato se predlogo zavrže. Plenice so manj umazane in seveda kakec se lažje odstrani. Če so samo polulane, jih lahko ponovno operete in uporabite. Sami uporabljamo kar krpice To.To (Tosama) in smo zadovoljni. Na trgu je še veliko kvalitetnih predlog, če si želite tudi to poskusiti (pri Mali Ritki jih trenutno ni v ponudbi). Kako namestimo pleničko in po želji tudi predlogo si lahko preberete v zavihku nameščanje pleničke ter nameščanje vložkov.

Product added to wishlist

Naši piškotki ne škodijo, ampak poskrbijo, da košarica, nakupni proces ter ostale funkcionalnosti spletne strani Mala Ritka delujejo brezhibno.

Prosimo, da potrdite uporabo piškotkov in tako nemoteno brskate po spletni strani. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.